Manuele therapie

Personen met o.a. rug- en nekklachten - zowel acuut als chronisch - worden na een uitgebreid kinesitherapeutisch onderzoek behandeld via mobiliserende en manipulatieve technieken. De zachte manipulaties van de gewrichten worden indien nodig gecombineerd met neurogene mobilisaties, stretchings en triggerpuntbehandeling. Deze technieken hebben tot doel de lichaamshouding- en bewegingen te verbeteren.

Na het vrijmaken en herstellen van de articulaire beweeglijkheid, is het bijzonder belangrijk aanvullende oefentherapie op te starten. Via mobiliserende en stabiliserende oefeningen (core stability training), bewegingsadvies en rug- en nekscholing pogen we om een preventief effect te bereiken en herval te voorkomen.


Sportkinesitherapie

(Top)sporters die blessures oplopen, willen zo snel mogelijk terug competitieklaar zijn. Deze sportrevalidatie vereist een specifieke aanpak. Doorgaans is er een combinatie van manuele therapie en oefentherapie nodig. Tijdens onderzoek worden de belasting en de belastbaarheid van de patiënt eerst uitgebreid in kaart gebracht. Deze vormen de basis voor een individueel opgesteld behandelingsplan. Samen met de patiënt wordt er op een actieve manier gewerkt aan herstel. Ook preventie van sportletsels via specifieke oefeningen wordt binnen de behandelingen in acht genomen.

 


Dry needling

Dry needling is een meer recente behandelmethode binnen de kinesitherapie. Dry needling wordt toegepast met als doel het weghalen van triggerpoints uit spieren. Onder triggerpoints verstaan we 'knopen' die zich door een verkeerde beweging, een langdurige foutieve houding,... in de spieren voordoen. Deze triggerpoints worden herhaaldelijk en snel met een dun naaldje aangeprikt om zo de spieren langdurig te laten ontspannen. Dry needling is een minimaal invasieve therapie. Gedurende twee dagen na de behandeling kan er stijfheid en/of een klein blauw plekje ontstaan. Daarom is het na een behandeling belangrijk voldoende te stretchen, het 1 à 2 dagen rustig aan te doen en voldoende water te drinken om afvalstoffen af te voeren. Dry needling mag niet verward worden met accupunctuur, waar er meer oppervlakkig en gedurende langere tijd naaldjes in het lichaam worden ingebracht. Als kinesist dien je extra opleidingen te volgen om een gecertificeerd  dry needling therapeut te worden. 

 


Handrevalidatie

Onder handrevalidatie verstaan we de kinesitherapeutische behandeling van hand- en polsletsels. Letsels aan de bovenste ledematen hebben al snel een grote impact op het dagelijkse leven, bv. schrijven, typen, koken, fietsen, autorijden, ... Daarom vereisen deze letsels een specifieke behandeling, uitgevoerd door een gespecialiseerde handtherapeut. Ook bij deze behandeling is een actieve inbreng van de patiënt belangrijk. Het belang van individueel geselecteerde oefeningen kan niet hard genoeg benadrukt worden. Hand- en polsrevalidatie is erg functioneel van aard en beoogt een volledig herstel van de dagelijkse functies.

Contact

 ☎︎   014 / 71.42.62

 

✉︎    KINE:

        rob.lokipraktijk@gmail.com

        pieter.lokipraktijk@gmail.com

        eveliencools.lokipraktijk@gmail.com

        olivier.lokipraktijk@gmail.com

        amber.lokipraktijk@gmail.com

 

        LOGO:

        rozemie.lokipraktijk@gmail.com

       

 

    Meerhoutsebaan 40 - 2491 Olmen


GCV LoKi Kinesitherapie - KBO 0715.814.369

GCV LoKi Logopedie - KBO 0794.364.375