Jan Hendrickx


In 2007 studeerde ik af als licentiaat L.O. aan de KULeuven met als afstudeerrichting training en coaching. Aansluitend was ik actief als wetenschappelijk medewerker binnen de faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen. Hier verdiepte ik me gedurende een jaar in de successen en motieven van beweging en de plaats die bewegingscoaching inneemt binnen de gezondheidszorg.

 

Na afloop van dit project stond ik meerdere jaren voor de klas als leerkracht lichamelijke opvoeding en was daarnaast trainer en jeugdcoördinator bij Vabco basketbal Mol. Ook buiten het basketbal was ik actief als conditionele trainer en voorzag ondermeer loop-en coördinatietechnieken tijdens diverse sportstages. 

Doorheen de jaren nam blessurepreventie en revalidatie een steeds prominentere rol in binnen deze trainingen, wat me uiteindelijk motiveerde om in 2014 mijn studies kinesitherapie aan te vatten. 

 

Als kinesitherapeut binnen LoKi-praktijk tracht ik mijn patiënten te begeleiden vanuit een wetenschappelijk onderbouwde visie op de revalidatie. We kijken hierbij niet alleen naar het oorspronkelijke letsel en structureel herstel. Het hervatten van (sportieve) activiteiten vormt evenzeer een belangrijke doelstelling op middellange en lange termijn.

Om hierin te kunnen slagen verwachten we een actieve bijdrage van onze patiënten en dit vanaf de start van hun revalidatie. Inzicht in de eigen bewegingsproblematiek en het hanteren van een home-based oefenprogramma vormen hierbij een rode draad.

 

Hoewel ik mezelf het best omschrijf als breed geschoolde allrounder, tracht ik binnen Loki-praktijk eveneens garant te staan voor een kwalitatieve en gespecialiseerde gezondheidszorg.

 

 

 Jan Hendrickx

 Contact


 

☎︎   014 / 71.42.62

 

✉︎    KINE: 

        Algemeen: kine@loki-praktijk.be

        Rob Peeters: rob.lokipraktijk@gmail.com

        Jan Hendrickx: jan.lokipraktijk@gmail.com

        Eveline Staut: eveline.lokipraktijk@gmail.com

        Pieter Beyens: pieter.lokipraktijk@gmail.com

 

    


        LOGO:

        Rozemie Gauquie: rozemie.lokipraktijk@gmail.com

        Laura Seigers: laura.lokipraktijk@gmail.com

 

    Meerhoutsebaan 40 - 2491 Olmen

 

 Zakelijke gegevens:  GCV LoKi Kinesitherapie - KBO 0715.814.369